На Тернопільщині відкрили пам’ятник майору Збройних сил України Михайлу Цимбалістому

Опубліковано в Новини 02.08.2021

У селі Увисла Чортківського району у граніті увіковічили пам'ять Героя українсько-російської війни, майора Збройних сил України Михайла Цимбалістого.

На урочисте відкриття пам’ятника прийшли рідні, бойові побратими офіцера, представники Міністерства оборони і Збройних Сил України.

Священнослужителі провели молебень, а згодом присутні поклали квіти до підніжжя пам'ятника.

Ініціювали увіковічення пам'яті Героя українсько-російської війни, майора Збройних сил України Михайла Цимбалістого у граніті однокласники офіцера. Ідею підтримали жителі громади.

Як розповідає батько офіцера Василь Цимбалістий, попри відмовляння Михайло мріяв стати офіцером. Останні його слова були - хто, як не я.

- Він ріс звичайним хлопцем. У років 20 він закохався в армію. Він поступив у Львівську Академію сухопутних військ, закінчив її з відзнакою. Його мрія була служити у розвідці, вона здійснилася. Він від нас приховував всі тяготи військової служби, що був у ротації на Сході. Він був доброю і чуйною людиною, - каже батько Василь Цимбалістий.

Нагадаємо, що майор Збройних сил України. Михайло Цимбалістий загинув під час виконання бойового завдання у ніч з 13 на 14 вересня 2019 року поблизу населеного пункту Павлопіль на Донеччині від кулі ворожого снайпера.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.