Голови тероб’єднань і аграрії Тернопільщини поспілкувалися з міністром аграрної політики Романом Лещенком

Опубліковано в Новини 12.07.2021

Днями Тернопільщину відвідав Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко. Він зустрівся з головами територіальних громад, аграріями та представниками державних структур Тернопільщини.

На зустрічі був присутній і заступник начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Петро Якимчук.

Учасники зібрання обговорили актуальні питання, які виникли із відкриттям ринку землі. Для Тернопільщини це особливо актуально, адже сільське господарство у нас займає особливо важливе місце, а представники агросектору сплачують значну частку надходжень до бюджетів усіх рівнів.

Як зазначив заступник очільника обласної податкової Петро Якимчук, самої лише плати за землю за перше півріччя цього року до місцевих бюджетів надійшло 192 мільйони 322, 7 тисяч гривень.

- Ця сума на 41,5 млн грн більша, ніж торік. Так, юридичні особи перерахували до бюджетів за 6 місяців 162 млн грн, а фізичні особи – понад 30 млн гривень, – додав Петро Якимчук.

Нагадаємо, що тепер купувати землю мають право всі громадяни України, територіальні громади та держава. Нотаріус перевірятиме покупця та правильність поданих документів. У разі невідповідності вимогам нотаріус зобов'язаний відмовити в державній реєстрації договору купівлі-продажу. Важливо: до 1 січня 2024 року існує обмеження – один громадянин України може володіти сільгоспземлею, загальною площею не більше 100 гектарів.

 
Джерело: ДПС у Тернопільській області
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.