У Тернополі вперше покажуть фільм «Зарваниця»

Опубліковано в Новини 09.07.2021

Тернополян та гостей міста запрошують на спеціальний показ документального фільму «Зарваниця» та зустріч із творчою групою, яка працювала над стрічкою.

Захід відбудеться 13 липня в кінотеатрі «Злата/Тернопіль», повідомляє Управління культури і мистецтв ТМР.

«Зарваниця» – це документальна розповідь про паломників, які долають шлях від Криворівні до Зарваниці. Режисери стрічки – Ярема Малащук та Роман Хімей, продюсерка Валерія Сочивець.

«Зарваниця» – це фільм-подорож про паломників, які долають сотні кілометрів з карпатської Криворівні до святого місця на Тернопільщині - Зарваниці. Серед них – і юний хлопець, що вирушає на прощу вперше, і ведучий одного з місцевих каналів невеличкого міста, який приєднується дорогою, і фотограф, який знімає весь процес на камеру, і навіть 80-літня бабуся. Усі вони – дуже різні, однак віра в християнське диво об’єднує цих людей на шляху до Зарваниці.

Як відомо, проща до Зарваниці – одна з наймасовіших в Україні. Її історія почалася 1995 року, коли в поході до святині на Тернопільщині взяло участь близько мільйона людей. Відтоді щороку тисячі паломників проходять цей шлях, аби спільно вшанувати Господа.

Початок показу о 19 годині. Вхід за запрошеннями, або можна придбати квитки у касі кінотеатру чи замовити онлайн.

 Прокат документальної стрічки «Зарваниця» стартує в Україні 15 липня.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

09.05.2024 soroka
На передову полетіли ще 15 «бойових пташок» DJI Mavic 3 Pro нашим єгерям» - Сергій Надал
Передали ще 15 квадрокоптерів DJI Mavic 3 Pro для наших Героїв з 71-ї окремої єгерської…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.