Луганські гості з Тернопільщини везуть унікальні подарунки

Опубліковано в Новини 05.11.2016

І звісно, хороший досвід.

З 30 жовтня до 3 листопада делегація з 35-ти мешканців Луганщини: у складі батьків, вчителів та директорів шкіл в Марійському духовному центрі «Зарваниця» проходили навчально-реабілітаційну програму «Духовно-моральна складова у подоланні складних і травматичних ситуацій».

Організували цей захід – Патріарша комісія з питань освіти і виховання Української греко-католицької церкви та Міністерство освіти і науки України.

Упродовж трьох днів батьки та вчителі навчалися оцінювати складність ситуації, вміти захистити себе, а також допомагати іншим знаходити вихід зі складних травматичних життєвих обставин, керуючись психологічними ресурсами та християнськими принципами поваги до людської гідності.

 «Найголовнішою складовою у духовному вихованні дітей є, безперечно, дотримання християнських засад, що базуються на любові, взаємоповазі й шануванні гідності кожної людини», – наголосила заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Ганна Зварич.

Сповнені неповторних вражень від перебування на Тернопільщині та з усмішками на обличчях, гості зі Сходу віршованими рядками подякували усім жителям нашого краю за їхню гостинність.

 

У рамках цієї зустрічі для гостей відбулася презентація повстанської абетки «Пригоди Алярмика та його друзів» автора Олега Вітвіцького. Усім присутнім представникам навчальних закладів Луганщини передано в подарунок цю унікальну книгу. Педагоги здобули для себе корисний досвід, який повернувшись додому, зможуть передати своїм колегам.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.