У Тернополі посмертно відзначили загиблого військовослужбовця

Опубліковано в Новини 04.07.2021

Голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш вручив відзнаку батькові загиблого військовослужбовця Віктора Стефанчука - пану Івану.

- Віктор увійшов до складу Добровольчого українського корпусу у грудні 2014 року. Пройшов півторамісячне навчання у вишкільному центрі «Десна». Уже наприкінці січня потрапив у бойовий підрозділ 8-ї окремої роти, де й отримав позивний «ВIК». Він захищав найрідніше - свою країну та рідних. Ім'я Віктора буде жити вічно у нашій пам'яті, - зазначив Володимир Труш.

Батько Віктора подякував за нагороду і зазначив, що Віктор завжди вирізнявся мужністю, патріотизмом та жагою до життя. Він завжди рвався у бій, не терпів несправедливості та дуже переживав за долю України.

Віктор Стефанович загинув 15 червня 2015 році у віці 28 років поблизу села Широкіне, Волноваського району, Донецької області від осколкового поранення. Хлопець прикривав групу, яка прийняла бій у Широкіно. Похований Віктор 21 червня 2015 року на Алеї Героїв на Микулинецькому кладовищі в місті Тернополі. Посмертно йому присвоїли звання «Почесний громадянин міста Тернополя».

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.