«Вбивця мови»: на Тернопільщині провели акцію проти народної депутатки (фото)

Опубліковано в Новини 18.06.2021

Активісти Громадянського руху "Відсіч" у Чорткові провели акцію проти заступниці голови фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Євгенії Кравчук, назвавши її «вбивцею мови».

У листівках, які роздавали, було викладено такі факти:

Євгенія Кравчук разом із таким самим убивцею мови Микитою Потураєвим є співавторкою скандального законопроєкту №5554 про скасування показу фільмів українською мовою. (Сьогодні лише завдяки підтримці п'ятьох зрадників з "Голосу" "слугам" вдалося включити його в порядок денний ВР).

Раніше Кравчук з Потураєвим та іншими впливовими "слугами" намагалися протягти законопроєкт №4638-2 про відтермінування санкцій за порушення закону про мову.

Також Кравчук стала співавторкою законопроєкту "слуг" "Про медіа" (№2693), в якому передбачалося нівелювання норм закону про мову та фактична ліквідація "чорного списку" заборонених артистів-рашистів.

– Листівки ми поширювали переважно в центрі, на ринку та у густонаселених районах міста. Зустріли багато людей, які знають Євгенію Кравчук (Худзік). Чимало й тих, хто знайомий з нею особисто – родичі, однокласники, сусіди, знайомі, колишні колеги батьків тощо. Відгуки про Кравчук у Чорткові змішані, часто негативні. Почули такі характеристики: кар’єристка, нещира, розумна, хитра, корумпована, продала совість за гроші олігарху Коломойському… Для переважноі більшості містян мова має значення і до антимовних ініціатив Кравчук ставлення гостро негативне. Листівки брали добре, але часто й не хотіли, проте, коли активісти пояснювали, що це проти Кравчук через її антимовні ініціативи – тоді брали набагато охочіше й казали, що активісти молодці. Відчувається доволі сильне розчаровання в "слугах", – повідомили активісти «Відсіч».  

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.