У Тернополі продовжуватиметься будівництво сучасного Палацу спорту

Опубліковано в Новини 15.06.2021

91,5 млн гоивень вдалося залучити Тернополю на будівництво багатофункціонального Палацу спорту. Розташовуватиметься він на проспекті Злуки, 3А (колишній стадіон «Текстерно»).

Новий спорткомплекс буде унікальним у своєму роді. Споруда розрахована на 3000 глядацьких місць. Матиме зaли для ігрових видів спорту: волейболу, футзaлу, бaскетболу, гaндболу та бадмінтону. Сучасний комплекс відповідатиме всім нормам для проведення міжнародних змагань.

Як повідомляє прес-служба міської ради, Тернопіль посів друге місце у конкурсі Міністерства молоді та спорту з відбору об’єктів для фінансування з державного бюджету і тепер отримає допомогу у будівництві важливого інфраструктурного проєкту.

«Розвиток спортивних об’єктів - один із найважливіших напрямків розвитку Тернополя. Йдеться про можливості для тернополян займатися спортом. Також Палац спорту сприяє розвитку спортивного туризму. Це створює нові економічні можливості у перспективі. Надання державного фінансування є результатом тривалої роботи фахівців Тернопільської міської ради, які працюють над втіленням даних проектів. Також ми вдячні за сприяння і допомогу Міністру молоді і спорту України Вадиму Гутцайту і голові Тернопільської ОДА Володимиру Трушу», - зазначив міський голова.

Додамо, що в 2020 році за кошти з бюджету тернопільської громади на будівельному майданчику Палацу Спорту вдалося провести земляні роботи та звести фундамент, і це стало однією з вагомих передумов для того, аби зараз Тернопіль отримав державну підтримку.

Джерело: управління фізичної культури та спорту Тернопільської ОДА 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.