Підгаєцьке підприємство «воює» за несплачені податки?

Опубліковано в Новини 03.11.2016

Протистояння Підгаєцької «мрії» з податківцями, після серії публікацій в ЗМІ, набирає обертів. Інформаційний простір Тернопільщини «атакує» інформація з суперечливими фактами щодо підприємства, свою офіційну позицію висловили і податківці.

Як зазначили у своєму офіційному коментарі ГУ ДФС у Тернопільській області, вказане підприємство у 2015 році вирощувало сільськогосподарські культур на орендованих у громадян земельних ділянках. Зібраний підприємством урожай реалізовано, а кошти від реалізації приховано без відображення у бухгалтерському обліку та податковій звітності. До бюджету від реалізації не сплачено жодної гривні податків, чим заподіяно державі збитки на мільйони гривень.

Аналогічні дії службових осіб товариства, зумовлені бажанням збагачення за рахунок несплачених податків, вчиняються і у 2016 році, що підтверджено відповідними доказами, зібраними працівниками податкової міліції області.

Слід відзначити, що представники підприємства, укладаючи договори оренди земельних паїв, ввели селян в оману, позиціонуючи себе представниками великого агрохолдингу.

Привертає увагу і той факт, що площа орендованих земель становить близько 1500 гектарів, тоді як чисельність працюючих на підприємстві 1 особа – директор і він же головний бухгалтер.

Засновником сільськогосподарського підприємства, якому сотні селян надали для обробітку 1,5 тисячі гектарів, є особа, яка не має жодного відношення до аграрного бізнесу та «Мрії» зокрема.

З метою недопущення у 2016 році ведення тіньового аграрного бізнесу товариством Підгаєцького району та ухилення від сплати податків, податковою міліцією під процесуальним керівництвом прокуратури проведено відповідні слідчі дії, спрямовані на викриття та  притягнення до відповідальності винних осіб, а також забезпечення відшкодування завданих державі збитків. Законність вказаних дій перевірено та підтверджено рішеннями суду.

Очевидно, що власники підприємства хочуть, уникнути сплати податків і не гребують жодними інструментами, щоб вплинути на хід кримінального провадження. Ввівши в оману пайовиків, називаючи себе представниками агрохолдингу, тепер вони хочуть вплинути на пересічних мешканців області та натиснути на податківців через інформаційні вкиди та навіть пікетом під стінами податкової

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.