На Зборівщині взялися дерибанити аптеки

Опубліковано в Новини 02.11.2016
Місцеву аптеку в смт. Залізці хочуть ліквідувати як юридичну особу, натомість реорганізувати її в аптечний пункт, що стане структурним підрозділом Тернопільської обласної ради.

Такі зміни можуть негативно відобразитись як для мешканців Зборівщини, так і на цілому бюджеті району.

Тому, з метою відстояти права та інтереси людей Роман Бартош, депутат від «УКРОПу» на черговій сесії Зборівської районної ради вніс відповідне депутатське звернення:

- За те, щоб призупинити дерибан комунальної аптеки проголосували всі присутні, в тому числі і голова Зборівської РДА, голова районної ради та 27 депутатів. На разі, від нашої РДА відправлено звернення до Тернопільської ОДА та Тернопільської обласної ради – розповідає Роман Бартош.

За його словами, Залозецька аптека, як комунальний заклад робить відрахування до районного бюджету. Так, за останні 9 місяців вона на 200 тисяч гривень поповнила Зборівську казну. Крім того, відпустила пільгових рецептів на суму в 71 тисячу. Якщо ж цей заклад стане аптечним кіоском, то всі відрахування йтимуть до обласної ради:

- Такі зміни можуть стати вкрай негативними, адже наш районний бюджет не матиме більше подібних відрахувань. Вже за кілька місяців закінчиться процес децентралізації і буде створена Залозецька громада. І такі об’єкти, як місцева аптека, мали б наповнювати бюджет новоствореної громади. Крім того, ліквідація закладу негативно позначаться і на мешканцях Зборівського району. Скажімо, якщо людині з віддаленого села в поліклініці випишуть пільговий рецепт – їй доведеться їхати з ним аж до самого Тернополя. Рецепт виписаний на суму в 50 гривень, а дорога туди-назад коштуватиме близько 60 гривень. Хіба це правильно? Від таких рішень, в першу чергу, страждатимуть люди – розповідає Роман Бартош.

Депутат наголошує і на тому, що яскравим прикладом є комунальна аптека в Зборові, яку таки ліквідували. В результаті чого, вона перестала функціонувати:

- Її довели до банкрутства і вже протягом тривалого часу не можуть навіть зробити в ній ремонт приміщення. В той же час депутати нашої райради зверталися з проханням віддати аптеку на користь району, однак цього не хочуть робити. Крім того, раніше в нас була і ветеринарна аптека та лікарня. Зараз немає нічого. Тому працівники Залозецької комунальної аптеки переймається її долею – пояснює Роман Бартош.

Як розповів депутат, поки колектив закладу подав заяву до суду про перевищення службових повноважень щодо керівництва Тернопільської обласної ради. Крім того, на своїх трудових зборах працівники аптеки вирішили провести акцію непокори під стінами Тернопільської обласної ради.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

05.07.2024 Катерина Шаблій
Переваги режиму турбоохолодження в кондиціонерах
Кондиціонери обладнані багатьма функціями для створення комфортного клімату в приміщенні. Однією з таких корисних опцій…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.