Листя з тернопільських вулиць вже "всмоктують" на повну

Опубліковано в Новини 31.10.2016

Нещодавно для очищення тернопільських вулиць від опалого листя придбали спеціального пилосмока. Як зазначають в управлінні ЖКГ - нова техніка вже функціонує на повну потужність.

З нею працювати краще - вона швидше прибирає вулиці та заміняє десяток працівників, тим самим полегшує роботу. Крім того, при зборі листя подрібнює його, тим самим дозволяє використовувати отриману суміш для господарських потреб як гумус. Однак поки зібране листя викидають. Та якщо є бажаючі, можуть не соромитись і звертатись:

 " “Листевсмоктувач” дуже потужно збирає листя, гілки, каштани, а при виході відходи подрібнюються. Усі охочі можуть забирати цей матеріал. На разі його вивозять на сміттєзвалище, та якщо він когось зацікавить для компосту чи для інших цілей, то можете звертатися до управління" - зазначають в управлінні ЖКГ.

Крім того, нагадують: за спалення листя для тернополян передбачені покарання у вигляді штрафів. Згідно «Правил благоустрою» для фізичних осіб він складатиме від 340 до 1300 гривень, а для юридичних – від 800 до 1700 гривень. Якщо ж ви опинились свідком спалення листя, повинні про це повідомити. Можна зателефонувати на гарячу лінію за номером 15-80 або ж подати дані про паліїв до муніципальної поліції.

Фото: управління ЖКГ.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.