На Тернопільщині найчастіше роботу шукають жінки, мешканці сіл та молодь

Опубліковано в Новини 20.05.2021

Цьогоріч незайняті мешканці Тернопільщини активно шукали роботу. За перші 4 місяці 2021 року в місцевих підрозділах служби зайнятості області соціальними послугами зі сприяння у працевлаштуванні скористалися 26,7 тис. осіб, з них 18,8 тис., через відсутність прийнятних пропозицій роботи, були визнані безробітними (торік – на 16,1% менше).
На Тернопільщині на 34,7% зменшилася потреба в робочій силі. З початку року служба зайнятості області оперувала інформацією про наявність 7027 вільних робочих місць, з них 5,5% із заробітною платою вищою від середньої по області, 45% - з мінімальною з/п.
Цьогоріч змогли знайти роботу майже 5 тис. краян, з них 20 – з компенсацією роботодавцям витрат єдиного соціального внеску. 2 безробітних відкрили власну справу, отримавши одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності, 26 уклали контракт на проходження військової служби. До участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру залучено 709 осіб, після їх завершення 211 - отримали постійні місця праці.
Профпідготовкою та підвищенням кваліфікації було охоплено 1207 безробітних; 1116 – його завершили, з них 965 вже працевлаштувались. Також, 5 краян отримали безкоштовний ваучер на оплату навчання; двоє підтвердили результати неформального навчання за професією кухар на базі Рівненського ЦПТО ДСЗУ.
Станом на 01.05.2021 неукомплектованими залишалися трохи більше тисячі вакансій. Найбільше шансів знайти місце праці мали трактористи, водії, підсобники, продавці, кухарі, каменотеси, будівельники, слюсарі з ремонту колісних транспортних засобів. Сталою є потреба у лікарях (загальної практики, анестезіологах, інфекціоністах, офтальмологах та ін.).
На одну пропозицію роботи в області претендували 11 безробітних, найбільша конкуренція – на Зборівщині (70) та Монастирищині (57).
На початку травня ц.р. за допомогою обласної служби зайнятості роботу шукали 11,2 тис. безробітних. Із них 59,1% - жінки, третина – молодь віком до 35 років, половина – жителі сільської місцевості, кожен третій - має додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні, 1300 - колишні працівники РДА та місцевих рад.

 

 

Фото: з відкритих джерел

Прокоментувати:

СОЦІУМ

28.04.2024 Катерина Шаблій
Які завдання може виконати бригада професійних вантажників?
Перевезення великогабаритних вантажів, хай то квартирний переїзд, транспортування промислового обладнання або доставка меблів - процес,…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.