Три десятки автобусів передадуть школам на Тернопільщині

Опубліковано в Новини 29.10.2016

19 шкільних автобусів отримала Тернопільщина. Відтепер 900 школярів та  більше сотні вчителів зможуть комфортно доїжджати до навчальних закладів. 28 жовтня на Театральному майдані Тернополя транспортні засоби урочисто передали вчителям та учням.

«Автобуси придбано на умовах фінансування – 70% державний бюджет та 30% - місцевий бюджет. Автобуси українського виробництва, вони будуть розподілені у села районів і об`єднаних територіальних громад. Загальна вартість автобусів – більше 50 млн. грн.», -  розповіла начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Ольга Хома.
Загалом, на умовах співфінансування придбано 31 автобус. Ще 12 очікують у листопаді-грудні цього року. Це дозволить забезпечити транспортом 90% вчителів та учнів.  Крім того, кожна об`єднана територіальна громада, яка має ресурси, може придбати додаткові автобуси для перевезення дітей на екскурсії, різні заходи тощо.

 

Загалом, щоб стовідсотково забезпечити транспортом усі навчальна заклади, потрібно ще 15 автобусів.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.