Поліцейські Тернопільщини провели тематичний флешмоб для школярів

Опубліковано в Новини 10.05.2021
Запобігти вчиненню правопорушень серед дітей, навчити їх толерантної, правомірної поведінки  – саме з такою метою поліцейські краю відвідують навчальні заклади та спілкуються з їх вихованцями. Школярів вчать поважати Закон, цінувати дружбу, підтримувати  один одного.
 
Профілактичний урок провели для учнів Тернопільської загальноосвітньої школи №5 працівники ювенальної превенції Тернопільського районного управління поліції. Гості у погонах обговорили  з дітками вже добре відомі, однак досі проблемні теми булінгу та цькування серед однолітків.
 
 
Ювенали розповіли учням до чого призводять образи, знущання, застосування насилля, навели реальні випадки таких негативних явищ. Також правоохоронці доступно пояснили, куди необхідно звертатися за допомогою у випадку шкільного приниження, зазначивши, що більшість сумних історій знущань неповнолітніх один над одним у школі чи поза нею свідомо приховуються їх жертвами, а кривдники залишаються безкарними.
Дізналися учні і про відповідальність за вчинення булінгу.
 
 
Зустріч завершилася на шкільному подвір’ї. Поліцейські разом з дітьми запустили в небо сині кульки, як символ боротьби проти будь-яких проявів насильства.
 
 
 - У своїй роботі ми докладаємо чимало зусиль, аби наші діти росли правосвідомими, впевненими в собі. Щаслива дитина стане успішною  в дорослому житті, а для цього вона має зростати в дружньому середовищі,  - підсумувала зустріч  інспектор ювенальної превенції Тернопільського РУП Уляна Луцко.
 
 
 
Відділ комунікації поліції
Тернопільської області
 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.