Тернопільський став може загинути

Опубліковано в Новини 24.10.2016

На разі створено спецкомісію, представники якої працюють над розробкою концепції, яка в найближчі роки допоможе порятувати визначну тернопільську водойму, повідомляють в управлінні ЖКГ.

Впродовж минулого літа спостерігалась сильна посуха, наслідком якої стало пересихання ряду джерел, які в свою чергу наповнювали Тернопільське водосховище. Саме це стало причиною зниження рівня води в ставі:

"Науковці відзначають, що Тернопільське водосховище перебуває зараз в стані деградації, тобто водойма старіє. Через ряд факторів життя ставу скорочується, що зараз ми й спостерігаємо: водойма має відхилення у стані “здоров’я” через сильне забруднення і незабаром може загинути. Тому необхідні заходи, покликані реанімувати водойму. Щоб зупинити цей процес, на доручення міського голови була створена спеціальна комісія, представники якої працюють над концепцією послідовності дій впродовж найближчих років для порятунку окраси Тернополя", - зазначив начальник управління ЖКГ Олег Соколовський.

Разом з тим, є й втішні новини: з початком осені спостерігались інтенсивні та регулярні дощі, яким вдалось підняти рівень води в Тернопільському ставі. Це дозволяє давати оптимістичні прогнози щодо подальшої його долі

До слова,в управлінні ЖКГ також спростували інформацію про те, що в зв'язку із проведенням ремонтних робіт шлюзів довелось штучно понизити рівень води у ставі.

"Жодних заходів із регулювання рівня води у процесі капремонту гідротехнічних споруд не здійснювалося. Відтак, пов’язувати підвищення рівня води із завершенням капітального ремонту  на вул. Руська (вздовж дамби Тернопільського ставу) не варто", - повідомляють в управлінні ЖКГ.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.