Скандал на Тернопільщині: у школяра вимагають кошти на ремонт

Опубліковано в Новини 15.03.2021

Жителька села Перепельники Тернопільського району Наталія Гуменюк скаржиться на те, що у школі в її сина вимагають кошти на ремонт.

Про це Наталія Гуменюк повідомила у фейсбуці й оприлюднила відповідні фото.

Я виховую двох неповнолітніх дітей, які навчаються в ЗОШ І-ІІІ ст. с. Перепельників у 6 класі - Гуменюк Богдан  і 3 класі - Гуменюк Любов. Класний керівник Ільницька Наталя Петрівна з вересня місяця 2020р. вимагає у мого сина Гуменюка Богдана здати 178 грн на ремонт класу, бо всі класні керівники даної школи робили ремонт у класах за свої кошти.  Останньою  краплею для мене стала виховна година 12.03.2021р., коли класний керівник Ільницька Н.П. вимагала при всіх дітях, щоб мій син віддав їй гроші за ремонт і записав у щоденнику 178 грн. Класного керівника 6 класу Ільницьку Н.П. підтримує директор школи Коваль Ірина Франківна. Мій син не хоче йти у школу. Я - вдова, сама виховую двох дітей, чоловік помер 4 р. тому, – написала жінка.

У коментарях користувачі обурюються з цього приводу.

– Скаргу письмову до відділу освіти на вчителя за булінг. письмовий запит директору школи, чи вказує він/вона потреби на ремонтні роботи при складанні документів. не платіть гроші ні в якому разі! написала Лєра Святюк.

– Скарги написати в школу, відділ освіти району та області. все в двох примірниках, а далі в прокуратуру і в суд за булінг і вимагання коштів з неповнолітньої дитини. Також на урядову лінію. Всі розмови на диктофон і скріншоти. Боріться за своїх дітей і нічого якщо ви одна, але тим ви покажете захист і безпеку своїм дітям! Успіхів, прокоментувала Olga Vets.

Співчуваю Вам! Цей допис повинен мати широкий розголос та резонанс! Ніхто не вправі вимагати від Вас кошти!!! У нашому класі, де я заступник голови неіснуючого згідно законодавства БК, сім'ям, які опинилися у складних життєвих умовах навпаки допомагають. Наприклад, у хлопчика помер тато, то увесь клас зібрав матеріальну допомогу і проплатили наперед харчування у школі, поки буде оформлено пільги на безкоштовне харчування, як напівсироті з багатодітної родини, додала Natali Konkina.

Дехто із користувачів у коментарях підтримує директора й зазначає, що чимало у навчальному закладі зроблено за її кошти. 

– У цій школі завжди були чудові директори! І Коваль Ірина Франківна чудовий директор теж. Через якийсь особистий конфлікт я б навіть сказала односторонній,чи просту неприязнь до директора, його обов’язково потрібно «засвітити в поганому світлі» для своїх інтересів або ж для інтересів друзів сім’ї, якщо можна так висловитись. Знаю від багатьох людей, що теперішній директор багато в цій школі зробила взагалі суто за свої кошти. Які вимагання? Про що ви? висловилася Inna Yanyshevska.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.05.2024 soroka
Мер Києва Віталій Кличко терміново передав 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ захисникам Вовчанська
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.