У Тернополі провели ХVIII Обласний конкурс юних піаністів імені Василя Барвінського

Опубліковано в Новини 03.03.2021

Упродовж двох днів, 27-28 лютого, у Тернополі відбувався традиційний ХVIII Обласний конкурс юних піаністів імені Василя Барвінського серед учнів фортепіанних відділів мистецьких шкіл області та міста.

Організаторами конкурсу, метою якого є виявлення обдарованих дітей на початковому рівні навчання, стимулювання творчості юних піаністів, популяризація творчої спадщини Василя Барвінського, творів українських сучасних композиторів і композиторів-класиків, стимулювання розвитку творчого потенціалу викладачів, виступили управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради та початковий спеціалізований мистецький навчальний заклад «Тернопільська музична школа №1 імені Василя Барвінського».

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Управління культури і мистецтв ТМР.

«Конкурс імені Василя Барвінського особливий тим, що відкриває нові таланти, дає можливість юним музикантами професійне зростати, а найголовніше – є важливою сторінкою мистецького життя нашого міста», – переконана начальниця управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради Світлана Козелко.

Цьогоріч, в зв’язку карантинними обмеженнями, захід проводився дистанційно. Тому, як пояснила директор Тернопільської музичної школи №1 Ніна Яворська, кожен учасник повинен був зробити запис двох творів: поліфонії та твору Василя Барвінського та надіслати на електронну адресу школи весь пакет документів в одному електронному листі разом із посиланням на відео у ютуб-каналі з відкритим доступом для прослуховувань.

До складу журі увійшли викладачі Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької та музичних шкіл міста Тернополя. За словами голови журі, голови ПЦК «Фортепіано», спеціаліста вищої категорії Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької Наталії Кравчук, участь у конкурсах та фестивалях для становлення музиканта є дуже важливою, вихід на конкурс для кожного виконавця – це велике досягнення, а кожен виступ на конкурсі – вже перемога.

«Виступи учасників оцінювались за 12-бальною системою і переможці визначались відповідно до набраної кількості балів. Критерії оцінювання – досить високі, і переможці нагороджувались дипломами І, ІІ, ІІІ та ІV ступенів. Також організатори підготували подарунки для всіх конкурсантів», сказала Наталя Кравчук.

Отож, 27 лютого журі прослуховувало доробки учасників молодшої групи (діти, яким ще не виповнилося 10 років), а 28 лютого – середньої (діти до 12 років) та старшої груп (учасники, яким ще не виповнилося 13 років).  

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.