На дорогах Тернопільщини ліквідовують ямковість

Опубліковано в Новини 02.03.2021

З огляду на потепління, дорожні організації розпочали у рамках експлуатаційного утримання ліквідовувати ямковість. Це тимчасова міра, головна ціль якого – забезпечити проїзд автошляхами, доки температура не дозволяє провести повноцінний (поточний середній чи капітальний) ремонт. 

Підрядні організації використовують холодний асфальтобетон. Його влаштовують у попередньо прогріті грілками вибоїни та трамбують.

Першочергово ліквідовується ямковість на автошляхах міжнародного, національного та регіонального значення. Після завершення робіт на них бригади передислокуються на територіальні автошляхи.

За інформацією Служби автомобільних доріг Тернопільської області, руйнування покриття спричиняють перепади температури повітря з мінусової уночі до плюсової удень та велика кількість вологи. Втім, шкодять вони дорогам, де покриття зношене, не ремонтувалося понад 5 років. Цілісність дороги забезпечує укріплена основа та шари асфальтобетонного покриття передбаченої ДСТУ товщини.

 

Фото: Служба автомобільних доріг Тернопільської області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

01.05.2024 soroka
Волонтери «Української команди» відправили допомогу воїнам на Херсонський та Донецький напрямки
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відправив чергову допомогу на фронт. Медикаменти та побутові…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.