Депутати Тернопільської райради підтримали рішення РНБО про санкції щодо трьох телеканалів

Опубліковано в Новини 24.02.2021

На сесії Тернопільської районної ради сьогодні, 24 лютого, проголосували за звернення до президента щодо підтримання рішення РНБО про санкції проти телеканалів ZiK, NewsOne і 112 Україна.

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив голова райради Віктор Козорог.

– Депутати Тернопільської районної ради висловлюють підтримку рішенню РНБО і оприлюдненому указу Президента про застосування санкцій як політичне рішення, яке відповідає національним інтересам. Нехай це буде сигналом для всіх інших проросійських сил.

На війні як на війні. Рада Нацбезпеки і оборони - конституційний орган, що координує всі органи влади у сфері нацбезпеки. Телеефір - це державний ресурс. Ефір, точніше інформаційна підривна діяльність, трьох проросійських каналів Медведчука так само як і трансляція російський Телеканалів в атакованій Росією ж Україні, була очевидною загрозою нацбезпеці. За це проголосувала більшість членів РНБОУ, а Президент, як голова Радбезу, ввів рішення у дію.

Ці дії є сильним політичним кроком на захист національного інформаційного простору держави від посягання країни-агресора, який викликав у Росії та її прихильників у нас шалений спротив. Відтак його варто закріпити іншими процесуальними і регуляторними рішеннями відповідальних державних органів та органів місцевого самоврядування. Телевізійні вежі - наш інфопростір - треба захищати від ворога.

Ці телеканали давно забули, що таке журналістські стандарти, перевірка фактів чи висвітлення принаймні двох точок зору. Натомість вони перетворилися на інструмент пропаганди, який використовується в інтересах держави-агресора, – йдеться у зверненні.  

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.