У Тернополі барельєф Лесі Українки опинився на задвірках МАФів (фотофакт)

Опубліковано в Новини 17.02.2021

Меморіальна дошка Лесі Українки у Тернополі майже не помітна за кількома МАФами, які нещодавно встановили.

Про це у фейсбуці повідомила тернополянка Alla Shushkevych.

– 25 лютого 2021 року Україна на державному рівні відзначає 150-річчя з дня народження Лесі Українки. В Тернополі немає пам'ятника Лесі Українці, є лише барельєф, пам'ятна дошка, яка встановлена ще у 1983 році на будинку за адресою вул Лесі Українки, 21. Автор – скульптор Ярослав Голець.  Наразі меморіальна дошка опинилася  на задвірках МАФів. Мафи ж розмножуються, як гриби. Ці, що зліва, виросли під новий 2021рік, а кіоск з ковбасою вже пару років тут стирчить і спочатку  там були овочі.  Ще лівіше прямо на тротуарі споруджений двохповерховий Квітоцентр. Чому ж ніхто з проектантів не звернув уваги на барельєф? Може це навмисно пороблено москалями? Чи взагалі пороблено...бо це ганьба! А Леся, що ж її усі українці люблять і шанують, але, напевно більше на відомій купюрі, написала Alla Shushkevych.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

13.05.2024 soroka
З ініціативи Сергія Надала у школах Тернополя розпочали проєкт «Історія України – історії Героїв»
З 14 по 23 травня 2024 року у середніх школах Тернополя пройдуть заходи в межах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.