У тернопільській лікарні вже шість років діє картинна галерея (фото)

Опубліковано в Новини 29.01.2021

Уже шість років у відділенні хірургії №2 Тернопільської університетської лікарні діє картинна галерея.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Тернопільської університетської лікарні.

Так, за ініціативи завідувача відділенням хірургії №2 (відділення малоінвазивної хірургії) Сергія Дуця та підтримки Тернопільської дитячої художньої школи у коридорах відділення облаштували картинну галерею, яка постійно поповнюється роботами творчих вихованців віком від 9 до 15 років. Саме тому кожен відвідувач відділення, медпрацівники та пацієнти можуть надихнутися такою арттерапією та відчути тепло і домашній затишок, а не холод лікарняних стін.

– 30 січня – маленький ювілей, – каже Сергій Дуць, – шість років, як у відділенні з’явився виставковий зал. Протягом всього цього часу виставка доповнюється новими картинами з Тернопільської дитячої художньої школи, випускником якої є і я. Дуже приємно, що цю, здавалося б не сумісну з лікарняною практикою, ідею підтримали і сьогодні ми маємо такий натхненний результат. Адже все-таки важливо, коли лікуєш тіло, щоб душа також мала спокій. Бо наш настрій, наші думки та емоції впливають на швидкість одужання. І якщо пацієнт налаштований позитивно, то йому легше відновити сили, і тут якраз доречною є арттерапія.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.05.2024 soroka
Мер Києва Віталій Кличко терміново передав 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ захисникам Вовчанська
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.