Аферист оформив кредит на тернополянина

Опубліковано в Новини 28.01.2021
Шахрайська схема під умовною назвою «кредити на чужі документи» є одним з найпоширеніших видів кредитного шахрайства. По суті це оформлення боргових зобов’язань на чужі документи. 
 
Дуже часто для отримання кредиту на чужий паспорт достатньо мати копію документа в паперовому або електронному форматі, а в окремих випадках навіть цієї формальності не знадобиться. Єдина вимога – володіти інформацією з основних документів будь-якої особи, і сміливо можна звертатись за тимчасовою фінансовою допомогою.
 
Проведення подібних афер можливе, як правило, в нових компаніях, де програми верифікації ще не налаштовані відповідним чином, а також в установах, які працюють нелегально.
 
Однак, треба сказати, що навіть в найбільших державних неможливо уникнути ситуації з оформленням кредитів на підроблені або чужі документи, а також інших кредитних афер. Для прикладу,  ситуація з загубленим або вкраденим паспортом: щоб оформити кредит на власника паспорта, достатньо акуратно вклеїти іншу фотографію або підібрати особу з подібною зовнішністю. 
 
Такi афери загрожують втратами для банку, або при відсутності доказів, боргом для справжнього власника паспорта. 
 
Від такого роду злочину потерпів й мешканець обласного центру. Чоловік виявив, що невідома особа оформила на нього кредитне зобов’язання на суму 7 000 гривень. Про подію він повідомив працівників Тернопільського РУПу. 
 
 
 
Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.05.2024 soroka
Мер Києва Віталій Кличко терміново передав 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ захисникам Вовчанська
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.