На Тернопільщині вдруге викрили підприємство, яке забруднює повітря

Опубліковано в Новини 13.10.2016

Попри виявлення виробничих порушень, підприємство не ліквідувало викиди у повітря.

У травні поточного року Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області (ДЕІ) проведено планову перевірку дотримання вимог чинного природоохоронного законодавства ТОВ «Феро – Пласт», повідомила прес-служба Держекоінспекції у Тернопільській області.

За результатами проведеної перевірки встановлено факт порушення природоохоронних норм, а саме перевищення викидів забруднюючих речовин у атмосферне повітря. Зокрема, підприємством всупереч наявному дозволу на викиди експлуатувалось 3 твердопаливні котли замість передбачених 2, а також установка для спінення пінополістиролу. Означенні джерела викидів не були відображені у вказаному вище дозволі, що в свою чергу призвело до збільшення обсягів викидів забруднюючих речовин.

За результатами виявлених порушень інспекторами ДЕІ підприємству видано припис про усунення виявлених недоліків. Крім цього, складено протоколи про адміністративні правопорушення за ст.ст.60, 48, 82-1 та ч.1 ст.78 КУпАП та винесено постанову про адміністративне стягнення. Штраф ТОВ сплачено добровільно.

Поряд з тим, внаслідок проведеної у вересні 2016 року перевірки виконання раніше винесених приписів, ДЕІ встановлено окремі покращення роботи вказаного суб’єкта господарювання. Однак, поряд із позитивною динамікою роботи, повторно зафіксовано ряд порушень екологічних норм, за невиконання яких на даний момент проводиться нарахування збитків.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.10.2024 soroka
Київська громада передала 750 дронів бійцям бригади ім. Богдана Хмельницького, - Віталій Кличко
Чергову партію допомоги від столичної громади отримали бійці президентської бригади – 750 дронів різних типів.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.