На Тернопільщині триває боротьба з незаконною вирубкою лісу

Опубліковано в Новини 26.01.2021
Три факти незаконної порубки, перевезення, зберігання лісу за два дні задокументували правоохоронці на Тернопільщині.
 
Під час відпрацювання  дільничний інспектор Бучацького відділення поліції 22 січня помітив в лісі чоловіка з бензопилою. Останній уже встиг зрізати та порубати на дрова одне дерево породи ясен.
 
Незаконну порубку житель села Скоморохи влаштував за межами населеного пункту на території природно-заповідного фонду "Дністровський каньйон". Знаряддя вирубки правоохоронець вилучив,а збитки оцінюватиме державна екологічна інспекція.
 
КамАЗ з дровами того дня в селі Чистилів зупинили і працівники Тернопільського райуправління поліції. Вантажівка була завантажена дровами породи ясен. Жодних документів на деревину чоловік не мав. Не зізнається він і де взяв дрова.
 
Повідомлення про ймовірних крадіїв лісу на лінію Чортківського районного відділу поліції надійшло 23 січня від майстра львівської дистанції захисних лісонасаджень. Він повідомив, що в лісопосадці села Білобожниця знаходиться два автомобілі з деревиною. На місце події виїжджали правоохоронці.
 
У ході перевірки стало відомо, що вирубкою деревини займалися двоє жителів Бучацького району. Дуб та ясен чоловіки вирубували неподалік села Мазурівка і вантажили деревину у вантажний автомобіль Mercedes-Benz та на причіп Ниви. Пояснювати свої дії чоловіки відмовилися.
 
Щодо усіх лісорубів-порушників правоохоронці відкрили кримінальні провадження згідно статті 246 ККУ. Збитки встановлять експерти.
 
Відділ комунікації поліції
Тернопільської області
 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.05.2024 soroka
Мер Києва Віталій Кличко терміново передав 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ захисникам Вовчанська
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.