Непідконтрольного і "всевладного" головного лікаря перинатального можуть отримати тернополяни

Опубліковано в Новини 13.10.2016
Головний лікар Тернопільського перинатального центру «Мати і дитина» Віктор Куценко відмовився підписати робочий контракт зі своїм роботодавцем, тобто обласною радою.

Це і слугувало підставою звільнити його з займаної посади. У подальшому медик перетворив свою провину у цирк в тернопільських судах та медіа. Свою думку з цього приводу у соцмережах висловив тернополянин Олексій Новацький.

«Роздуми з приводу одного судового рішення. Недавно прочитав новину, що Тернопільський міськрайонний суд  відмінив розпорядження голови обласної ради і поновив на посаді головного лікаря, - написав пан Олексій. - Цей факт зміцнив мене в думці, що наш суд є найгуманнішим судом в світі, але ця гуманність стосується лише дуже заможних громадян.

Проблема, яку «вирішував» суддя значно ширша ніж хочуть зобразити як особисте протистояння двох осіб. На мою думку, вона стосується всіх мешканців краю, бо впливає на галузь охорони здоров’я.

Якою була причина звільнення головного лікаря? Це - відмова заключити контракт.

Відсутність контракту робить головного лікаря всевладним феодалом комунального закладу обласної ради, на якого не має ніякого впливу ні профільне управління ОДА, ні інші контролюючі органи, а наявність надійного  «даху» в правоохоронних органах робить його абсолютним монархом.

Діючий голова обласної ради добре обізнаний з цією проблемою і хоче змінити ситуацію. на контрактну форму роботи вже переведені керівники більшості великих закладів охорони здоров’я.

Оцінювати роботу головного лікаря повинні фахівці, тому щиро бажаю успіхів  новій очільниці МОЗ  пані Супрун у викоріненні корупції в головному медичному відомстві.»

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.