Заповідник "Замки Тернопілля" цьогоріч поповнили майже три тисячі експонатів

Опубліковано в Новини 12.01.2021

Упродовж 2020 року Національний заповідник "Замки Тернопілля" поповнився новими експонатами.

Працівники заповідника, а також небайдужі до історії рідного краю люди поповнили фондову колекцію НЗЗТ 2707 експонатами основного та науково-допоміжного фонду. На сьогоднішній день загальний фонд заповідника налічує 69347 одиниць, повідомляють на сторінці заповідника у фейсбуці.

– Особливої уваги заслуговують церковні книги, вишиті фелони, килими та рушники. Не менш важливим надходженням збірки є живописні полотна поч. ХХ ст. Багатим та цікавим поповненням нумізматичної колекції є монети Латинської Америки, Африки, Азії та Індонезії. Висловлюємо щиру подяку парафіям: Воздвиження Чесного Хреста с. Білокриниця,  Покрови Пресвятої Богородиці с. Нижчі Луб'янки, Святого Дмитра с. Москалівка, Воздвиження Чесного Хреста с. Синява, Святої Трійці с. Семаківка, Святого Архістратига Михаїла с. Калинівка, за вагомий вклад у збагачення фондової колекції Національного заповідника "Замки Тернопілля", йдеться у повідомлення. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.