Тернополяни поки користуються безкоштовним теплом

Опубліковано в Новини 11.10.2016

Перші 72 години після початку опалювального сезону відводяться для технічних робіт і не оплачуються споживачами.

У відповідності до розпорядження міського голови, з сьогоднішнього дня, 10 жовтня, у Тернополі стартував опалювальний сезон. Як повідомив заступник міського голови з питань інфраструктури Владислав Стемковський, сьогодні запрацювали усі котельні в місті, при цьому не трапилося ніяких аварій та проривів, що свідчить про успішний запуск систем опалення. До слова, у відповідності до “Правил технічної експлуатації систем теплопостачання” на технічні роботи фахівцям дається 72 години, повідомляє прес-служба управління ЖКГ, екології та благоустрою ТМР.

– Це означає, що за перших 72 години початку опалювального сезону нарахувань не здійснюють, адже саме стільки часу необхідно, щоб збалансувати роботу систем. Зараз середньодобова температура повітря ще не є критичною. Втім, керуючись офіційними метеорологічними даними, зазначу, що наприкінці тижня очікується суттєве похолодання. До цього часу усі тернопільські оселі вже мають бути з теплом, – зазначив пан Стемковський.

Як повідомив заступник начальника відділу з експлуатації та ремонту житлового фонду управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР В’ячеслав Мокляк,  станом на 16 годину сьогоднішнього дня після запуску всіх котелень із 743 будинку із централізованим опаленням у Тернополі тепло подали у 464 багатоповерхівки.

– Зазначу, що усі підприємства, що обслуговують житловий фонд у Тернополі, а віднедавна – внутрібудинкові мережі теплопостачання та гарячого водопостачання, спланували свій робочий день таким чином, що впродовж сьогоднішнього дня працювали до 20.00 години, відтак до вечора тепло подали у більшу кількість будинків,- каже Вячеслав Мокляк. – У випадку заповітрення труб у будинках, мешканці можуть телефонувати впродовж дня до обслуговуючого підприємства, а у нічний час – до аварійних служб, що обслуговують будинок (перелік служб подаємо після публікації).

Начальник виробничо-технічного відділу КП “Тернопільміськтеплокомуненерго” Віталій Грубенюк зазначив, що сьогодні відбувся плановий запуск усіх 39 котелень, 45 центральних теплових пунктів і 80 ІТП, при цьому обійшлося без ексцесів та аварій.

– Витоків у мережах немає. Усі ІТП запущені, запущено також  і опалення в тих будинках, які користуються централізованим водопостачанням, а також будівлі бюджетної сфери. Проводяться налагоджувальні роботи, підприємство працює без збоїв. Нагадаю, що у випадку виникнення заповітрення чи будь-яких проблем із опаленням у житловому фонді, тернополяни мають звертатися до обслуговуючого підприємства. Ми виконали свою функцію, запустивши усі ІТП (індивідуальні теплові пункти) у Тернополі (школи, садочки, лікарні), а подальші роботи проводять уже завгоспи чи інші відповідальні працівники, які мають здійснити усі необхідні налаштування. Це означає, що якщо у школі чи в дитсадку холодно, свої претензії потрібно адресувати безпосередньо до адміністрації закладу, адже у кожному з них автономно регулюється температура повітря.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР

Контактні телефони аварійних служб з обслуговування внутрібудинкових мереж теплопостачання та гарячого водопостачання в розрізі будинків:

ПП «Аляска» тел.42 63 65, 0686006632 (цілодобово), «ПП Сонячне», ПП «Вікторія М». ПМП «Совр», ТзОВ «Совр 1»

ДП «Регіон» ПП «Східний масив» тел.24 36 07, 0673508833 (цілодобово). 0672083686 ( з 08 год. 00 хв. до 20.год. 00 хв.), ПП «Східний масив», ПП «Наш дім», ЖЕК 13 ЖБК  (м-н «Східний»)

ПП «Люкс» тел.. 26 86 09 ( в робочий час), 0506853707, 42 68 07 ( у вихідні дні та нічний час), ПП «Люкс» , ДП «Люкс житло», ПП «Благоустрій»

ТОВ «Теплогарантія» тел., 25 08 27 (цілодобово), ПП «ТернопільКомСервіс», ГТОВ «Мрія»

СПД Лемега О.В. тел..43 58 60, 53 59 56 ( в робочий час), 43 58 60 ( у вихідні дні та нічний час), ПП «Дружба –сервіс-житло 1», ЖЕК 13 ЖБК  (м-н «Дружба»)

КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» тел. 52 71 14, 25 48 10 (цілодобово) ТзОВ «Коменерго –Тернопіль», зовнішні мережі теплопостачання та гарячого водопостачання.

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.