Спеціальний пилосмок "патрулюватиме" Тернопіль від опалого листя(ФОТО)

Опубліковано в Новини 10.10.2016

Сьогодні вперше на вулиці Соломії Крушельницької випробували новеньке обладнання, яке допоможе швидше та краще очищувати місто від опалого листя, повідомляють в управлінні ЖКГ.

Спеціального пилосмока придбали комунальники на заміну старому обладнанню, яке давно вийшло з ладу. Поки новинкою впродовж тижня користуватимуться лише в пів-сили, а вже згодом прибирати опале листя будуть на всі 100 відсотків. Як зазначають в управлінні ЖКГ, пилосмок не лише втягує листя, а й подрібнює його на дрібну тирсу, яку можна буде використовувати як добриво. Цьому обладнанню навіть не страшні гілки чи каштани - з всім впоратись зможе: 

"Це – навісне обладнання, яке кріпиться до будь-якого транспортного засобу, що є більш раціональним, аніж купувати цілий автомобіль для збору листя. Агрегат дозволяє прибрати сміття в рази швидше, ніж мітлою або граблями. Конструкція ж і принцип його роботи дуже прості: засмоктуючи листя та інші відходи, подрібнювач ріже його на дрібну тирсу. До речі, утилізоване органічне сміття з шишок, листя і гілок можна використовувати в якості добрива для рослин", - повідомляє начальника управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Олег Соколовський.

Поки всмоктане та подрібнене листя вивозитимуть на сміттєзвалище, однак якщо є охочі тернополяни, які готові забрати такі відходи скажімо для компосту - можуть звертатись в управління ЖКГ.

Фото: ЖКГ. 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

20.09.2024 soroka
Київ виділяє ще понад пів мільярда гривень на допомогу Силам оборони, - Кличко
Допомогу військовим від громади Київа буде збільшено ще на понад пів мільярда гривень. Відповідне рішення…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.