Стало відомо, які депутатські фракції на Тернопільщині «чоловічі», а які – «жіночі»

Опубліковано в Новини 05.01.2021

Аналітики Центру суспільних досліджень «ПОЛІС»  проаналізували депутатський корпус  Тернопільської, Кременецької та Чортківської районних рад за гендерною характеристикою.

Таке дослідження було здійснено на основі даних сайту Центральної виборчої комісії, повідомляють на фейсбук-сторінці Центру суспільних досліджень «ПОЛІС».

За результатами місцевих виборів, в Тернопільській області утворено три районні ради – Тернопільська, Кременецька та Чортківська.

Загальний склад Тернопільської та Чортківської районних рад становить по 54 депутати, а Кременецької районної ради – 42 депутати. Загалом до трьох районних рад Тернопільської області було обрано 150 депутатів.

Щодо гендерних особливостей районних рад, то у Тернопільській та Кременецькій районних радах - чоловіків – депутатів - по 69%, жінок-депутаток – по 31%, у Чортківській районній раді – чоловіків – депутатів 67% (36 депутатів), а жінок-депутаток -  33%  (18 депутатів). Загалом у трьох районних радах налічується 102 чоловіка-депутата (68%) та 48 жінок-депутаток (32%).

«Чоловічою» депутатською фракцією серед утворених фракцій партій у районних радах Тернопільщини, тобто фракцією, де є найбільша кількість чоловіків у порівнянні із жінками є фракція партії «Європейська солідарність» в Тернопільській районній раді, де серед загалом 13 депутатів фракції – 12 депутатів-чоловіків, що становить 92%.

А відносно «жіноча» депутатська фракція також у Тернопільській районній раді – фракція партії «За майбутнє», де серед 9 депутатів цієї фракції – 5 жінок-депутаток, що становить близько 56%.  

Фото: з відкритих джерел 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.05.2024 soroka
Мер Києва Віталій Кличко терміново передав 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ захисникам Вовчанська
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.