Який рекорд встановила Тернопільщина у 2020 році?

Опубліковано в Новини 04.01.2021

На початку нового року «Слово і діло» проаналізувало успіхи кожного з регіонів України.

Тернопільщина відзначилася успіхами у медичній галузі.

Так, у 2020 році в Тернопільській області зафіксували найшвидші терміни проведення тестування на наявність COVID-19. Середня тривалість тестування становить 0,8 дня, пише «Слово і діло».

Сусідня Івано-Франківська область стала лідером за рівнем забезпечення госпітальної бази, який становить 21,2% забезпечення на 10 тис. населення. В умовах епідемії коронавірусу такому показнику можуть позаздрити всі області.

Львівська область стала лідером рейтингу євроінтеграції «Євромапа України-2», набравши 228 балів із 342 можливих. Також область перемогла в конкурсі секторальної підтримки проєктів регіонального розвитку, запропонувавши понад 70 проєктів. Крім того, на Львівщині найкраще впоралися з освоєнням коштів дотації на утримання корів. Загалом 50 фермерських господарств отримали 6,5 млн грн на утримання 1 296 корів.

Рівненська область стала лідером в опрацюванні звернень громадян щодо COVID-19 за єдиним всеукраїнським номером 0-800-60-20-19. Переважну більшість дзвінків скеровують до обладміністрацій, де вже надають детальну відповідь кожному, хто зателефонував. Найчастіше люди цікавилися, де можна пройти діагностику та зробити тест. Також запитували про амбулаторне лікування, алгоритм проходження самоізоляції, підписання декларацій з лікарями первинної ланки.

Хмельницька область встановила рекорд із найбільших посівних площ під сою (131,5 тис. га) та квасолю (6,4 тис. га).

У Чернівецькій області найпунктуальніше платять зарплату. Станом на 29 грудня 2020 року заборгованість становила 3,9 млн грн., що є найнижчим показником по країні. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.