Повідомили, ким працюють новообрані депутати Чортківської райради

Опубліковано в Новини 01.01.2021

Аналітики Центру суспільних досліджень «ПОЛІС»  проаналізували депутатський корпус Чортківської районної ради 8 скликання за професійною ознакою, тобто посадою (заняттям), місцем роботи.

Таке аналітичне дослідження було здійснено на основі даних сайту Центральної виборчої комісії, повідомляють на фейсбук-сторінці Центру суспільних досліджень «ПОЛІС».

Серед 54 депутатів Чортківської районної ради - дві третини (66%) – 36 депутатів - є керівниками та працівниками бюджетних (державних, комунальних) підприємств, установ, державними службовцями, працівниками органів місцевого самоврядування, а також освітянами, медиками (переважно на керівних посадах).

Зокрема майже половина депутатів – 23 депутати, а це 42% - є держслужбовцями, працівниками ОМС, керівниками та працівниками бюджетних підприємств та установ. Серед яких є посадові особи районних державних адміністрацій, районних, міських, сільських, селищних рад  діючих та попередніх скликань, їх структурних підрозділів, тощо.  Найбільше держслужбовців та працівників ОМС представлені у фракції партії «Європейська солідарність » - 6 депутатів, по 3 депутати – у фракціях партій «Свобода» та «Українська галицька партія»,  по 2 депутати –  у «Довірі», «Слузі народу» та «Батьківщині», і  найменше – 1 депутат - у фракції партії  «Радикальна партія Олега Ляшка». Жодного депутата, який є держслужбовцем чи працівником ОМС немає серед депутатів від партії «За майбутнє»

А у фракції партії «Сила людей» у Чортківській райраді всі 4 обрані депутати від цієї партії  є держслужбовцями чи працівниками органів місцевого самоврядування, а точніше троє із них є працівниками Чортківської міської ради.

Серед всіх депутатів Чортківської районної ради є 8 депутатів-медиків, які працюють в закладах охорони здоров’я комунальної форми  власності, що становить 15 % від усього складу. Найбільше депутатів-медиків є у фракції партії «Європейська солідарність » - 3 депутати,  2 депутати- медики – у фракції партії «Довіра»,  по 1 депутату -  є серед обраних депутатів від партій «За майбутнє», «Слуга народу» та «Батьківщина». Жодного депутата-медика немає серед депутатів від партій «Свобода», «Сила людей», «Радикальна партія О. Ляшка» та «Українська галицька партія».

5 депутатів Чортківської райради  є освітянами, що становить  9% від усього депутатського корпусу.  Переважно вони працюють в закладах дошкільної, позашкільної, передвищої  та вищої освіти. Двоє депутатів-освітян є серед депутатів від партії «Довіра» та  по 1 депутату-освітянину є у фракціях партій «За майбутнє», «Слуга народу» та «Українська галицька партія».

10 депутатів Чортківської  райради працюють загалом в приватному секторі, тобто на приватних підприємствах, ТОВ, є фізичними особами-підприємцями або найманими працівниками, що становить 18 % від загального складу райради.

Зокрема 5 депутатів є фізичними особами-підприємцями, найманими працівниками,  що становить 9 %  від усього депутатського складу Чортківської райради. Троє депутатів-ФОПівців та найманих працівників представлені у фракції партії «Свобода»  та по 1 депутату серед депутатів від партій «Слуга народу»  та  «Радикальна партія О.Ляшка».

Також 4 депутатів Чортківської райради працюють в сільському господарстві, в приватних агропромислових підприємствах, фермерських господарствах та сільськогосподарських кооперативах, в основному на керівних посадах,  що становить 7% від всіх депутатів райради. Зокрема 2 депутатів-аграріїв є обраними від партії «За майбутнє» та по 1 депутату у фракціях партій «Європейська солідарність» та «Батьківщина».

Лише 1 депутат працює на керівній посаді в товаристві з обмеженою відповідальністю, яке, згідно проведеного аналізу Центру суспільних досліджень «ПОЛІС»,  пов’язане із охоронною діяльністю. Обраний  даний депутат  від партії «Радикальна партія О.Ляшка».

Варто зазначити, що серед 54 депутатів  Чортківської райради є 3 депутати, які займаються адвокатською діяльністю (6% від усіх депутатів), один із яких, згідно вказаних відомостей на сайті ЦВК,  є помічником  адвоката.  Щодо їх партійної приналежності, то обрані дані депутати від місцевих осередків партій  «Довіра», «Слуга народу» та «Радикальна партія О.Ляшка».

Серед депутатів Чортківської районної ради -  3 депутатів, які згідно даних  сайту ЦВК, тимчасово не працюють та по 1 депутату, який працює в партійній організації та є пенсіонером.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.