Мешканці Тернопільщини втратили понад 14 000 гривень

Опубліковано в Новини 19.12.2020
Покупки в мережі – Інтернет закінчилися для трьох мешканців області втратою коштів, які вони перерахували пройдисвітам за неіснуючий товар.  Громадяни здійснювали повну передоплату, а бажаного так й не отримували.
 
Схема за якою діяли пройдисвіти стара й відома, але незважаючи на чималу кількість застережень, правоохоронці майже щодня документують нові факти. Спершу зловмисники розміщують в різних соціальних мережах публікації про продаж як товару, так й тварин. Потенційні жертви обирають саме «фейкові» дописи через привабливу ціну.  Коли ж на їхні рахунки надходять кошти, вони перестають відповідати на телефонні дзвінки, а згодом видаляють інформацію про продаж й вимикають телефони.
 
Житель Чортківського району купував мобільний телефон марки «APPLE»вартістю 11306 гривень, тернополянин хотів придбати інвалідний візок за який переказав на рахунок пройдисвіта майже 1000 гривень.  А мешканець Підволочиського району «поповнив кишені» невідомого на суму 12 000 гривень, за які мав тримати корову. Всіх потерпілих об’єднує той факт, що бажаного вони так й не отримали.
 
За даними фактами правоохоронці розпочали досудове розслідування відповідно до статті 190 Кримінального кодексу України.
 
 
Відділ комунікації поліції
Тернопільської області
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.