На Тернопільщині судитимуть членкиню виборчої комісії

Опубліковано в Новини 18.12.2020

Теребовлянською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч.3 ст. 158-1 КК України стосовно членкині виборчої комісії, яка під час проведення місцевих виборів отримала  чужий виборчий бюлетеня і незаконно проголосувала замість іншої особи.

Встановлено, що 25 жовтня 2020 року під час проведення місцевих виборів, одна з представниць виборчої комісії при відвідуванні осіб (виборців) з метою голосування за місцем їх проживання у с.Ласківці Теребовлянського району Тернопільської області, незаконно отримала бюлетень для голосування у виборах Теребовлянського міського голови. Жінка взяла бюлетень і проголосувала замість жительки цього села, яка на час проведення виборів,  перебувала у закладі закритого типу КУТОР “Буданівська обласна психоневрологічна лікарня”.
Розслідування завершено.
За клопотанням прокурора до підозрюваної судом застосовано запобіжний захід.
Довідково: санкція ч.3 ст. 158-1 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.

Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.