Тернополян штрафуватимуть за нерухомість

Опубліковано в Новини 05.10.2016

Та тільки тих, хто не встиг вчасно сплатити податок за нерухомість з надлишковою площею, повідомляють в управлінні ЖКГ.

З 1 липня цього року на протязі наступних шістдесяти днів тернополяни були повинні сплатити податок на нерухомість за 2015 рік. Ці терміни вичерпались ще 28 серпня. Відповідно до цього, жителі міста, які не вклались в 60 діб сплачуватимуть штрафну санкцію в розмірі десяти відсотків від суми податку. Ті ж тернополяни, які забарились ще на 30 наступних днів - платитимуть штраф в розмірі тридцяти процентів від податку.

Для того аби в майбутньому спостерігалось менше подібних випадків, відтепер тернополяни отримуватимуть не лише повідомлення про нарахування за "зайві метри" від ТОДПІ поштою, як це було раніше, а й зможуть з ними ознайомитись і в своєму "Особистому кабінеті" на eps.te.ua з призначенням "Податкова".

"Повідомлення про суму податку надсилалися споживачам ТОДПІ поштою. Та не всі отримали ці листи і для декого може стати неприємним сюрпризом інформація про штраф за несплату податку. Для уникнення такої ситуації та з метою інформування мешканців нашого міста суми нарахованих платежів були під’єднані до «Особистого кабінету» (www.eps.te.ua) з призначенням «Податкова». Усім власникам, у чиїй квитанції даний рядок присутній та є нарахування, потрібно терміново з документами на нерухомість, якою вони володіють, звернутися у ТОДПІ або зателефонувати за номерами телефону 434630, 0688586073, 521227, 434639, 434646, 434610, 434634 для уточнення суми платежу", - розповідає директор ПП «Укрспецінформ» Михайло Шидлівський.

В ЖКГ також нагадують: "щоб зайти в «Особистий кабінет» і перевірити, чи є нарахування на нерухомість, необхідно скористатися посиланням, що видрукуване на квитанції, яка була отримана платником у відділенні банку чи «Укрпошти» при здійсненні платежів".

Крім того, коди можна отримати і в обслуговуючих підприємствах, в голів ОСББ або ж у ЦНАП-і.

До слова, оподаткуванню підлягає як житлова, так і не житлова нерухомість (гаражі, майстерні, літні кухні тощо). Сплачувати такі податки за нерухомість не буде хіба що пільгова категорія населення, до якої належать діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з обмеженими фізичними можливостями, які виховуються одинокими матерями тощо. Також не платитимуть і дитячі садки, храми та комунальні приміщення. 

  

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.06.2024 Катерина Шаблій
Любовні романи іноземною мовою: переваги та особливості вибору
Одним із найпопулярніших видів художньої літератури у світі є любовні романи. Їх читають підлітки, дорослі,…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.