На Тернопільщині лісогосподарське підприємство сплатить до бюджету понад 500 тис. грн

Опубліковано в Новини 16.11.2020

Господарським судом Тернопільської області задоволено позов Теребовлянської місцевої прокуратури до лісогосподарського підприємства про відшкодування шкоди, завданої довкіллю.

Встановлено, що майстри лісу державного підприємства не забезпечили охорону та збереження лісів на ввіреній їм території, внаслідок чого впродовж 2017-2018 років здійснено незаконну вирубку понад 130 дерев. Розмір шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу, становить 523 тис грн.
Оскільки, відповідно до законодавства, обов’язок забезпечувати охорону лісових насаджень покладено на постійних лісокористувачів – вищевказане підприємство повинно відшкодувати спричинені державі збитки.

Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.