Тернопіль цих вихідних порине у ретро

Опубліковано в Новини 03.10.2016

Другий ретро-фестиваль відбудеться у Тернополі.

З метою привернення уваги до туристичного потенціалу та архітектурно-культурної спадщини нашого краю на Тернопільщині та в обласному центрі 7-9 жовтня вдруге відбудеться туристичне раллі старожитніх автомобілів «Золота підкова - 2016» і фестиваль автомобільної елеганції. Нагадаємо, що проведення цього неординарного заходу ініціювали представники Львівського авто-фан-клубу «ЗАЗ-Козак», під егідою Федерації автоспорту України, зокрема президент Володимир Кулинич, віце-президент Роман Фернеза і громадський діяч, меценат та віце-президент з питань регіонального розвитку Міжнародної торгової палати ICC Ukraine Тарас Демкура за підтримки Тернопільської облдержадміністрації nf Тернопільської міської ради. 

До Тернополя завітають представники багатьох міст України, а також Польщі, Литви і Білорусі. Вони отримають можливість під час ретро-пробігу оглянути замки Тернопілля, помилуватися краєвидами, оцінити гостинність тернополян, а також ознайомитися з творчістю видатного митця Іоанна Георга Пінзеля. Минулого року Тарас Демкура виступив з ініціативою наступний ретро-пробіг присвятити генію епохи бароко Пінзелю. Приємно, що цю ідею підтримали усі партнери під час робочої наради, зокрема президент авто-фан- клубу «ЗАЗ-Козак» Володимир Кулинич, віце-президент цього клубу Роман Фернеза, начальник управління туризму Тернопільської облдержадміністрації Назар Яворський, директор комунального підприємства «Туристично-інформаційний центр міста Тернополя» Тарас Ковальчук та інші.

Як зазначив ідейний натхненник заходу в Тернополі Тарас Демкура, цей захід присвячений і світлій пам'яті чудової жінки, мистецтвознавця Віри Стецько, яка понад 30 років разом із Борисом Возницьким займалася вивченням та збереженням культурної спадщини Іоанна-Георга Пінзеля.

Нагадаємо, що свого часу Тарас Демкура сприяв створенню і виходу у світ документального фільму «Таїна Пінзеля: від Бучача до Лувру» і альбому «Таїна Пінзеля», автором якого є відома краєзнавець Віра Стецько.

Окрім того, подружжя Демкур представить унікальну колекцію ретрокарів нещодавно відкритого музею старожитніх автомобілів «Ретро-кортеж». У програмі фестивалю – виставки-презентації ретро-автомобілів під відкритим небом, ретро-парад автомобілів центральними вулицями міста, покази спеціалізованих колекцій мод автомобільної тематики у рамках конкурсу ретроелеганції.

Нагадаємо, що минулого року в рамках фестивалю, який пройшов 25-27 вересня, відбулася низка інших заходів, зокрема прогулянка і фотосесія в ретрокарах, а також оформлення ретро-тролейбусу студентами і викладачами ТПНУ.

Щодо благодійної складової минулорічного фестивалю, то вихованці Тернопільського обласного спеціалізованого комунального дитячого будинку «Малятко» (20 дітей), Петриківського комунального дитячого будинку-інтернату (92 дітей), Тернопільського обласного комунального дитячого будинку для дітей шкільного віку (14 дітей) отримали незабутні враження і професійні світлини на згадку. Організатори вірять у те, що ці спогади додаватимуть їм впевненості і віри в себе.

«З 2010 року ми щорічно організовуємо чотири масштабних фестивалі. Найголовніший серед них є «Леополіс гран-прі», який відбувається в червні. Це переважно кільцеві перегони на трасі, яка пролягає вулицями Львова. Саме на ній свого часу відбувалася «Формула-1». Це більше шоу-перегони, в яких бере участь понад 100 автомобілів з різних країн світу, зокрема Прибалтики, Чехії, Швейцарії, Швеції, Білорусі і Росії. Таким чином ми віддаємо данину історії, адже 1930-33 рр. Львів славився своєю міжнародною трасою. У Монте-Карло, наприклад, така траса досі збереглася», – розповів Роман Фернеза.

За словами пана Романа, інший за значимістю фестиваль «Золота підкова» має більше туристичний характер. Його учасники об’їжджають відомі історико-архітектурні об’єкти.

Президент клубу Володимир Кулинич наголосив на тому, що головним завданням організації є активізація ретроруху в Україні, який за кордоном набув чималої популярності. Така діяльність дає можливість зберегти унікальні автомобілі на території України, додати туристичної привабливості тому чи іншому місту.

Тернопілля для представників авто-фан-клубу «ЗАЗ-Козак» є цікавим в плані популяризації ретроруху та ознайомлення з туристичним потенціалом. Всі учасники ще й матимуть змогу відкрити для себе геніальність Іоанна Георга Пінзеля.

 

фото retrokorteg.com.ua

Наступна публікація: Чим Тернопіль житиме у жовтні

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.