Тернопільського «агента 007» піймали на «гарячому»

Опубліковано в Новини 29.09.2016

Канал незаконного постачання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, вільний обіг яких обмежений чинним законодавством, ліквідовано Службою безпеки України на Тернопільщині.

Задля особистого збагачення 32-річний житель Тернополя організував закупівлю та подальший збут «GSM- мікрофонів», що використовуються для прихованого аудіо-стеження та незаконного збору конфіденційної інформації. Мініатюрні прилади стеження «ділок» купував у країнах Азії та контрабандно переправляли їх в Україну під виглядом різноманітних пристроїв побутового призначення.

У ході контролю за вчиненням злочину правоохоронці здійснили оперативну закупку спецзасобів, придбавши у тернополянина три датчика звуку, які правопорушник приховав від митного контролю. Аналогічні прилади вилучили силовики і під час обшуку у його помешканні.

Слідчими УСБУ в Тернопільській області зловмиснику оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 201 (контрабанда) Кримінального кодексу України.

Триває слідство.

Сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю

 

УСБУ в Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.