На Тернопільщині освятили пам'ятник героєві УПА (фото)

Опубліковано в Новини 14.09.2020

Наприкінці минулого тижня у селі Борсуки, що на Лановеччині, освятили братську могилу  героїв українського національно-визвольного руху.

Про це на свій сторінці розповів голова Борсуківської ОТГ Іван Друзь.

— В селі Борсуки відбулося освячення братської могили в якій перезахоронені  Тимофій Андрійович Басюк (псевдо Яворенко) — визначний діяч українського національно-визвольного руху (ОУН, УПА) та його бойові побратими, — пише у дописі.— Борсуківська об'єднана територіальна громада встановила та освятила пам'ятник на могилі загиблих Героїв, які віддали своє життя за волю та незалежність України.

Довідка: Яворенко у підпіллі очолював пропагандистський відділ Лановецької екзекутиви ОУНб. Влітку 1942 — організатор і комісар Фронту української революції (ФУР), який діяв на півдні Волині. Загинув він за нез'ясованих обставин в 1944 році, в с. Синівці, ймовірно від рук НКВД.

фото з допису

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.