«Свобода» «муляє очі» депутатам Тернопільської облради

Опубліковано в Новини 22.09.2016

Просто зараз триває пленарне засідання 4-ї сесії облради. У залі, перед президією свої вимоги на захист газети «Свобода» розгорнули активісти.

Про вирішення питання голова обласної ради заявив під час засідання Тернопільського прес-клубу, де  обговорювалася ситуація навколо газети «Свобода». Вислухавши аргументи працівників редакції, Віктор Овчарук зазначив: «До мене як голови обласної ради надійшло подання на редактора "Свободи", яка ще є власністю обласної ради. Адже ця посада є вакантною, оскільки теперішній керівник є виконувачем обов’язків редактора.  Моя реакція була цілком законною  – прийняв це звернення і спрямував його на розгляд профільних комісій.  Таких кроків вимагає регламент Тернопільської обласної ради та чинне законодавство. Це питання розглядатиметься  і постійною комісією з питань регламенту та законності. Депутати зроблять свої висновки та дадуть правову оцінку  поданому зверненню щодо керівника газети, яке надійшло від однієї з політичних сил краю», - повідомляє прес-служба ТОР.

Віктор Овчарук також наголосив, що звернення та подання, які надходять до обласної ради,  розглядаються за однаковою для усіх процедурою, як вимагає законодавство щодо діяльності органів місцевого самоврядування.

 

Очільник облради також констатував: «Газета «Свобода» є комунальним підприємством обласної ради. Документів про те, що вона є іншою, в обласній раді немає».

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.