Тернопільська артбригада відзначає шосту річницю від дня створення

Опубліковано в Новини 09.09.2020

Сьогодні, 9 вересня, шосту річницю відзначає Тернопільська 44-а окрема артилерійська бригада.

Про це повідомили на сторінці військового формування у соціальній мережі.

44-а окрема артилерійська бригада була створена у вересні 2014 р. в місті Яворів на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Створювалася військова частина абсолютно з нуля та отримала разом зі старою, відновленою технікою частину нової. Пройшла бойове злагоджування і приступила до виконань визначених завдань по захисту оборони та недоторканності України в зоні АТО.

Уже на початку 2015 року вона отримала пункт постійної дислокації в м. Тернопіль на базі розформованої  у 2013 році 11-ї окремої гвардійської артилерійської бригади.

–  За короткий проміжок часу бригада зарекомендувала себе як один з найкращих артилерійських підрозділів Збройних сил України. Вона прославилася неординарним бойовим шляхом, стримуючи російського агресора від просування вглиб української території”. Артилерія, яка під час визволення українських територій від агресора, продемонструвала свої найкращі якості – Бога війни. Вогнем артилеристів бригади були підтримані бойові дії інших бригад та підрозділів. В результаті відбиття атак противника було знищено безліч ворожих танків, батарею гаубиць Д-30, реактивний взвод БМ-21, мінометні батареї, багато одиниць бронетехніки та автомашин, – зазначено у дописі.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.