За продовження роботи в "червоній зоні" директорам тернопільських шкіл та садочків загрожує кримінал

Опубліковано в Новини 08.09.2020

Сьогодні під час брифінгу представники ОДА розповіли громадськості про те, що ситуація з COVID-19 на Тернопільщині суттєво ускладнилася.

Щодня на Тернопільщині фіксують понад двісті нових випадків захворювання, а вільних лікарняних ліжок практично немає. Про це повідомила головна санітарна лікарка в Тернопільській області Оксана Чайчук.

Начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол зазначив, що рішенням Кабінету Міністрів дітям заборонено відвідувати навчальні заклади.

– Сьогодні я закликав всіх поліцейських не вести дітей в школи і садочки і прошу тернополян поки ми в червоній зоні тримати дітей вдома і не підставляли директорів, які нестимуть відповідальність якщо діти захворіють, – каже Олександр Богомол. – Ми розуміємо, що це незручності  для населення, але діти, які добре переносять захворювання, можуть бути розповсюджувачами вірусу. 

Наразі у місті працюють мобільні групи правоохоронців, які й надалі складатимуть адмінпротоколи на працюючих навчальних закладів.

–  Вчора ми побачили, що всі заклади працюють. Ми провели профілактичні бесіди і попередили, що цього робити не можна, – зазначив Олександр Богомол. Ми звертаємося до керівників, які відповідальні за роботу цих закладів. Якщо вони не закриються, протоколи будуть складати й надалі, ми будемо реагувати.

За його словами, сьогодні вже було складено 31 протокол на керівників шкіл та 13 на директорів садочків.

Якщо ж під час навчання у закладі хтось з дітей захворіє на COVID-19, директору «світить» кримінальна відповідальність за статтею ККУ 325.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.