Чи готові навчальні заклади Тернопільщини до роботи в умовах адаптивного карантину?

Опубліковано в Новини 30.08.2020

Станом на 27 серпня фахівці районних та Тернопільського міського управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області вже перевірили близько 900 освітніх закладів загальної, дошкільної та позашкільної освіти щодо їх підготовки до роботи в новому навчальному році, що має розпочатись в умовах адаптивного карантину.

Зокрема, фахівці звертали увагу на можливість дотримання вимог постанов Головного державного санітарного лікаря України «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням корона вірусної хвороби COVID-19” та «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)». У деяких районах Тернопільщини обстеження ще тривають, у деяких така робота вже завершена.

 Щодо роботи в районах, то:

  • Фахівці Тернопільського районного управління провели комісійний об'їзд 41 ЗОШ. Всі перевірені заклади готові до нового навчального року.
  • спеціалісти Козівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби, у складі комісії, здійснили об’їзд 17 закладів: 8 ЗОШ та 9 ДНЗ. Усі, окрім однієї ЗОШ, готові до нового навчального року.
  • Спеціалісти Шумського районного управління в складі комісії обстежили 29 освітніх закладів, в тому числі, 2 дитсадки. Усі перевірені навчальні заклади готові до початку нового навчального року.
  • Спеціалісти Заліщицького районного управління наразі провели об'їзд 70 навчальних закладів: 33 шкіл та 37 ДНЗ. Усі перевірені заклади готові до навчального процесу.
  • Спеціалісти Гусятинського районного управління, у складі робочих груп, здійснили об’їзд 63 освітніх закладів: 33 ЗОШ та 33 ДНЗ. Всі, окрім одного, перевірені заклади готові до початку навчального року.
  • У Збаразькому районі спеціалісти Держпродспоживслужби у складі комісій перевірили 20 ЗОШ. До роботи в умовах карантину заклади готові не повністю. Робота в даному напрямку на території району триває.
  • Спеціалісти Монастириського районного управління провели об’їзд 38 закладів освіти району. До усіх мали зауваження щодо забезпечення виконання карантинних вимог.
  • Спеціалісти Бучацького районного управління перевірили 67 закладів освіти: 37 ЗОШ та 30 садочків. 4 школи до початку навчального року наразі не готові.
  • У складі комісії представники Чортківського районного управління Головного управління  Держпродспоживслужби в Тернопільській області  обстежили 40 закладів освіти. Практично у всіх закладах були зауваження до організації роботи. На ім’я керівників громад направлені рекомендаційні листи щодо виконання карантинних заходів та усунення виявлених недоліків.
  • Спеціалісти Підгаєцького районного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області перевірили 34 освітніх заклади: 22 загальноосвітніх, 11 дошкільних та 1 ЦДЮТ. До всіх навчально-виховних закладів були зауваження, які стосуються і навчально-методичної бази, і обладнання. Окрім цього, на час комісійних обстежень, заклади не були готові й до роботи в умовах карантину.
  • Спеціалісти Підволочиського районного управління, у складі комісій, обстежили 70 закладів: 33 дошкільних навчальних заклади, 36 загальноосвітніх шкіл та 1 ДНЗ "Підволочиський професійний ліцей". За результатами проведених обстежень, фахівці склали акти, у яких внесли пропозиції щодо дотримання вимог санітарного законодавства.
  • У Зборівському районі об’їзди навчальних закладів завершили. Перевірили 58 освітніх закладів: 46 ЗОШ та 12 ДНЗ. З них не повністю готові до початку нового навчального року 12 ЗОШ та 1 ДНЗ. У більшості закладів не готові до виконання в повному обсязі вимог до роботи в умовах карантину.
  • Спеціалісти Борщівського районного управління спільно з представниками відділів освіти обстежили 101 освітній закладів: 53 загальноосвітніх навчальних заклади, 34 заклади дошкільної освіти та 14 позашкільні заклади освіти. Не готових закладів немає, хоча у деяких з них є питання щодо повноцінного дотримання протиепідемічних вимог.
  • Спеціалісти Бережанського районного управління обстежили 44 освітніх заклади: 30 ЗОШ, 10 ДНЗ та 4 позашкільних заклади. Фахівці виявили відсутність ЗІЗ, антисептиків, рідкого мила та паперових рушників. Зі слів керівників відділів освіти, необхідними засобами заклади забезпечать до 30.08.2020р.
  • У Кременецькому районі станом на 27.08.2020 р. перевірили 72 освітніх заклади: 53 ЗОШ та 19 ДНЗ. Всі заклади із матеріально-технічного забезпечення готові. Питання готовності до роботи в умовах карантину залишається не вирішеним.
  • Спеціалісти Лановецького районного управління перевірили 60 освітніх закладів до початку навчального року: 30 – ЗОШ, 28 – КНДЗ та 1 філія ДНЗ «Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою». Всі навчальні заклади готові до нового навчального року.
  • Станом на 26 серпня спеціалісти Теребовлянського районного управління Держпродспоживслужби перевірили 23 освітніх заклади. Усі вони готові до початку нового навчального року.
  • Станом на 26 серпня, працівники Тернопільського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області спільно із управлінням освіти і науки Тернопільської міської ради прийняли участь в об’їзді 41 загальноосвітнього навчального закладу міста. Усі заклади до нового навчального року в умовах адаптивного карантину готові.

Джерело: ГУ Держпродспоживслужби у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.