Навчальний рік у школах Тернопільщини розпочнеться за новими стандартами

Опубліковано в Новини 13.08.2020

З 1 вересня у школах Тернопільщини, як і в Україні загалом, необхідно дотримуватись соціального дистанціювання і правил гігієни, педагогам варто спілкуватись із батьками переважно дистанційно.

Відповідно до рекомендацій МОЗ і ВООЗ, під час освітнього процесу в закладах освіти необхідно дотримуватись соціального дистанціювання і правил гігієни, використовувати засоби індивідуального захисту та уникати масових скупчень.

За словами начальниці управління освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації Ольги Хоми, до початку навчального року рекомендовано забезпечити школи дезінфікуючими та миючими засобами, а також засобами індивідуального захисту.

- Педагогічним працівникам рекомендують проводити навчальні уроки здебільшого на свіжому повітрі, якщо це дозволяють погодні умови. У великих навчальних закладах, де наповнюваність класів становить більше 30-ти учнів, також повинні дослухатись до таких рекомендацій й окрім цього класи потрібно ділити на підгрупи, які навчатимуться позмінно. Якщо предмети можна проводити дистанційно або опрацьовувати матеріал самостійно, учні теж повинні це робити, - зазначила Ольга Хома.

Також вона наголосила, що дирекція шкіл повинна подбати про спеціальні місця для обробки рук і здійснення температурного скринінгу.

Джерело: ТОДА

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.05.2024 soroka
Мер Києва Віталій Кличко терміново передав 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ захисникам Вовчанська
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.