На Тернопільщині вшановують пам’ять 21-річного хлопця, який загинув у зоні АТО

Опубліковано в Новини 12.08.2020

12 серпня 2017 року на Донеччині в зоні проведення антитерористичної операції загинув 21-річний житель Тернопільщини – Іван Сторчак.

Іван Сторчак народився 1996 року в селі Криволука на Тернопільщині. Виріс у багатодітній родині. Вчився в початковій школі рідного села, потім — у загальноосвітній школі в сусідній Палашівці. По закінченні школи продовжив навчання у Бучацькому профтехучилищі, де здобув спеціальність будівельника, повідомляє Чортківська РДА.

Навесні 2016 року призваний на строкову військову службу. В лютому 2017 підписав контракт, і після підготовки у навчальному центрі відбув до зони проведення антитерористичної операції.

Солдат, навідник кулеметного взводу 3-ї мотопіхотної роти 59-ї окремої мотопіхотної бригади.

Загинув 12 серпня 2017 року, у другій половині дня, від кулі снайпера під час бою з російськими терористами, які відкрили вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів по українських укріпленнях неподалік с. Водяне Донецької області, на Приморському напрямку.

Похований у селі Криволука Чортківського району Тернопільської області.

Герої не вмирають! Вічна пам’ять Герою!

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.05.2024 soroka
Мер Києва Віталій Кличко терміново передав 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ захисникам Вовчанська
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.