40 тисяч виманили в бабусі з Тернопільщини «циганським гіпнозом»

Опубліковано в Новини 16.09.2016

Крадійок розшукує поліція.

Пенсіонерка з Микулинець, сама того не відаючи, впустила до шати злодійок. Співчуття до жебрачок вартувало їй 40 тисяч гривень, зазначили в ГУНП області.

За словами потерпілої, двоє жінок подзвонили в двері її квартири й попросили води, аби запити ліки. Господиня впустила їх досередини, але, як виявилося дарма. Допоки дві зловмисниці морочили пенсіонерці голову на кухні, до помешкання увійшла третя й стала нишпорити в кімнаті.

Злодійок сполохала сусідка, яку зацікавили дивні візитерки, й вони поспішили накивати п’ятами. Як з’ясувалося згодом, жебрачки таки встигли прихопити із собою п’ять з половиною тисяч гривень, вісімсот доларів, золоту обручку та старовинний золотий годинник. Збитки потерпіла оцінила у 40 тисяч гривень.

Крадійок потерпіла описати не змогла, хоч і провела разом з ними якийсь час. Та поліцейських це не дивує – це дія так званого «циганського гіпнозу».

За даним фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження кваліфіковане за частиною 2 статті 185 ККУ –крадіжка вчинена за попередньою змовою групою осіб.

Краян правоохоронці просять у жодному разі не впускати до хати незнайомих осіб. Адже за личиною жебраків, соціальних працівників, комунальників, дистриб’юторів часто ховаються звичайнісінькі шахраї та злодії.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.