"Орхідеї розбрату": на Тернопільщині хлопець провернув "квіткову" аферу

Опубліковано в Новини 15.09.2016

За це його чекає кримінальна відповідальність.

19-річного інтернет-шахрая викрили на Тернопільщинікіберполіцейські разом зі співробітниками Зборівського відділення поліції. Шахраюючи в інтернеті, парубок хотів заробити на ремонт скутера, зазначили в ГУНП області.

Про шахрайства у Всесвітній мережі чув багато, - зізнається хлопець, - отож вирішив й сам таким чином розжитися легкими грошима.

Молодик розмістив в соціальній мережі оголошення про продаж орхідей, текст проілюстрував фотографіями квітучих вазонів, які знайшов в інтернеті. Покупців, які хотіли придбати екзотичну квітку, одразу попереджав, що працює по стовідсотковій передоплаті, бо сумнівається в їхній чесності.

Натомість, саме продавець виявився шахраєм. Гроші громадяни йому перерахували, а квітів так і не отримали.

Юному ділкові вдалося ошукати трьох жителів Тернопільщини, також правоохоронцям відому про ще одну потерпілу з Хмельниччини.

Парубкові інкримінують частину 3 статті 190 Кримінального кодексу України - шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням єлектронно- обчислювальної техніки.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.