«Бучачагрохлібпром» збільшив врожайність соняшника, сої та буряку

Опубліковано в Новини 14.09.2016

Хороші показники демонструють перші врожаї соняшника та сої на полях ТзОВ «Бучачагрохлібпром». Кілька днів триває обмолот культур і господарники діляться результатами.

- Урожайність соняшника і сої краща, ніж у минулому році. Показник збільшився на більш як 20%. Насіння ми використовуємо вже перевірене, дещо покращилася, удосконалилася сама технологія догляду і збору культур, тому маємо такий хороший показник, - розповідає заступник директора по рослинництву Тарас Швець.

Окрім цього, розпочалася і копка буряку, який також демонструє позитивні результати. Впоратися із урожаєм соняшника господарники планують через два з половиною тижні, трохи більше піде часу на сою, оскільки ця культура є ранніх і пізніх сортів і її зберуть до початку жовтня. Найдовше підприємство збиратиме буряк – півтора місяці..

 

На разі, нарікають підприємці лише на посушливу погоду. Адже паралельну зі збором, проходить і посів культур, а для їх сходу потрібна волога, тому аграрники дуже сподіваються на дощ, щоб і наступного року можна було демонструвати позитивні показники врожайності.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.