Поблизу Тернополя питна вода - у нормі

Опубліковано в Новини 14.09.2016

Воду перевірили у найближчих до міста природніх джерелах.

З метою проведення моніторингових досліджень природніх джерел, які користуються великим попитом серед населення м. Тернополя та навколишніх сіл, фахівцями ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр міністерства охорони здоров’я України» щоквартально проводиться моніторинг якості питної води за санітарно-хімічними та бактеріологічними показниками із джерел водопостачання в селах Острів, Ступки, Товстолуг та Гаї Гречинські Тернопільського району. Про це повідомила на сайті Тернопільського ОЛЦ повідомила Лікар з комунальної гігієни відділення оганізації санітарно-гігієнічних досліджень Л. Й. Блажкевич.

За результатами лабораторних досліджень від 07.09.2016р. якість питної води із природніх джерел сіл Острів, Ступки, Товстолуг та Гаї Гречинські Тернопільського району за санітарно-хімічними та бактеріологічними показниками відповідає ДСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною». 

Гігієнічні вимоги, що визначають придатність води для пиття включають: безпеку в епідемічному відношенні, не шкідливість хімічного складу, сприятливі органолептичні властивості, радіаційну безпеку.
За санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками питна вода має відповідати вимогам державних санітарних правил та норм «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» 2.2.4-171-10.
Показники якості питної води із природніх джерел є нестабільні і залежать від багатьох факторів природнього характеру, зокрема, (рівня стояння ґрунтових вод, кількості опадів, тощо), які можуть мати негативний вплив на її якість та призвести до виникнення гострих кишкових інфекцій та інших інфекційних захворювань.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.