У Тернополі водії знайшли нове місце для паркування

Опубліковано в Новини 10.07.2020

Порушення правил дорожнього руху днями зафіксували містяни на вулиці Камінній.

Про це у соціальній мережі Фейсбук повідомив Роман Крих.

Парковка на газоні на вул. Камінна, – вказав автор допису.

У обговоренні натомість розпочалася суперечка з привиду того, чи є це порушенням правил дорожнього руху.

Дійсно по ПДР тут немає порушення. Згідно з правилами дорожнього руху пункт 15.10, підпункт є, – стоянка на газонах заборонена. Газон, відповідно до загальних положень ПДР, – це ділянка з однорідним покриттям, створений штучно шляхом висаджування або засіювання. Інакше кажучи, якщо домовласники біля свого парадного входу висадять квіти, трави або інші рослини, то цю ділянку можна вважати газоном, але якщо біля дороги чи у дворі все заросло неоднорідною травою без участі людини, то газоном це назвати не можна,пише Walther Krüger.

Деякі користувачі притримуються іншої позиції.

Справа в тому, що на дрібні порушення чомусь не прибуває муніципальна поліція та інспекція із благоустрою, хоча це є в їхній компетенції! Штраф за ЦЕ порушення( а воно насправді – є) можуть накласти і одні та другі! І це реально! За який варіант оплачувати вибирати порушнику,додає Володимир Степанович.

Нагадаємо, що згідно з правилами дорожнього пунктом 15.10 стоянка забороняється на тротуарах, газонах, у місцях, де заборонена зупинка, поза населеними пунктами в зоні небезпечних поворотів і випуклих переломів поздовжнього профілю дороги з видимістю або оглядовістю менше 100 м хоча б в одному напрямку руху, у місцях, де транспортний засіб, що стоїть, зробить неможливим рух інших транспортних засобів або створить перешкоду для руху пішоходів та ближче 5 метрів від контейнерних майданчиків та/або контейнерів для збирання побутових відходів.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.