Відому історичну пам’ятку на Тернопільщині буде відновлено

Опубліковано в Новини 09.07.2020

Бережанський замок увійшов в 100 культурних об’єктів, котрі буде відновлено наступного року у рамках національного проєкту «Велике будівництво».

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

«Наступного року частиною національного проекту «Велике будівництво» стане відновлення 100 культурних об’єктів. Ми вдячні Президенту за підтримку ініціативи міністерства.

Вперше за 30 років незалежності ми реально зможемо відновити історико-культурну спадщину. Яка, подекуди, в критичному стані – занедбана й напівзруйнована. Та ці об’єкти є кодом нашої нації. Збереження їхньої автентичності і духу – наша відповідальність, наповнення новим змістом - наш обов’язок перед наступними поколіннями.

Але не тільки це. Відновлення пам’яток також забезпечить сталий розвиток територій громад, прокладе нові туристичні маршрути. Пам’ятки стануть місцевими атракціями, наповняться новими сенсами.

Проект наразі готовий для розгляду міністерствами та буде презентований найближчим часом», – пише у дописі Олександр Ткаченко.

Також до програми увійшли: Палац Потоцьких, м.Одеса; Острозький замок, Рівненська область; Оборонні мури м.Жовква, 16 – 17 ст., Львівська область; Національний заповідник «Хортиця», Музей історії запорозького козацтва, Запорізька область; Національний художній музей України, м.Київ тощо.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

01.05.2024 soroka
Волонтери «Української команди» відправили допомогу воїнам на Херсонський та Донецький напрямки
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відправив чергову допомогу на фронт. Медикаменти та побутові…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.