У водоймах на Тернопільщині масово гине риба

Опубліковано в Новини 08.07.2020

За результатами обстеження річки Нічлава та ставка на території Борщівської міської ради, проведеним 23.06.2020 року працівниками Держекоінспекції, Управління державного агентства рибного господарства у Тернопільській області, Борщівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області за участю директора ДП «Техніка», було виявлено масову загибель риби.

Таку інформацію було розміщено на офіційній Facebook-сторінці  Державної екологічної інспекції у Тернопільській області.

«Обстеженням р. Нічлава та ставка на території Борщівської міської ради, проведеним 23.06.2020 року працівниками Держекоінспекції, Управління державного агентства рибного господарства у Тернопільській області, Борщівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області за участю директора ДП «Техніка», у русловому ставку на території Борщівської міської ради та на протязі 100м вверх по течії від місця впадіння р. Нічлава у згаданий ставок, виявлено загибель водних живих ресурсів, а саме карася сріблястого у кількості 6278 шт. Відділом інструментального лабораторного контролю Державної екологічної інспекції у Тернопільській області відібрано проби води. Збитки заподіяні рибному господарству, внаслідок загибелі водних біоресурсів, становлять 988471,1 грн. Оскільки в даному правопорушенні вбачаються ознаки злочину, відповідальність за який передбачено ст. 242 ККУ матеріали направлені до Борщівського відділення поліції Чортківського ВП ГУНП в Тернопільській області», – вказано у повідомленні.

До слова, порушення статті 242 ККУ карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років, або обмеженням волі на той самий строк.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.